Işık nedir?

Merhaba arkadaşlar.Bu size ışık nedir konusunu anlatacağım.Işık kelime anlamı olarak;cisimleri görmemize renkleri fark etmemizi sağlayan bir formdur.Kısacası ışık olmazsa işimiz zor diyebiliriz.Araştırdığımız zaman ışık konusu çok geniştir.Ciltlerce kitaplar yazılmış ve deneyler yapılmıştır.Işık aynı zamanda bir hız birimidir.İnsanı hayrete düşüren bir hız elbette :) Ses hızı teknolojisini bazı jet uçaklarında yakalamış olsalar da benim bilgime göre ışık hızını yakalayamadılar.Her ne ise konumuza dönmek istiyorum.Peki fotoğrafta ışık nedir?Bize ne gibi avantajlar sağlar hemen bunlara bakalım.Hatırlarsanız önceki konularımız da size sensör ve ışık bağlantısını anlatmıştım.Lensten giren ışık sensöre yansır ve görüntü oluşurdu.Fotoğrafta ışığın makineye ulaşmasında bir kaç etken vardır.Lensin kalitesi,Lensin değerleri,Gün saatleri gibi sırayabiliriz.Örnek verecek olursak 50 mm f/1.8 diyaframda lens daha çok ışık alır ve fotoğraf daha keskin çıkar demiştik.İşte Lens burada çok önemli faktördür.Uzmanlar da söylüyor bende nacizane öneriyorum paranızı lense yatırın.İhtiyacınıza göre alın kaliteli bir lens keyfinize bakın :)
Fotoğraf çekeceğimiz alanda ışık ne kadar çoksa enstantane yani hızı o kadar yüksek olur buda hızlı bir çekimde elimizin titreme olayını en aza indirmek ve net fotoğraflar demektir.

Şimdi size bir video göstermek istiyorum.Burada ışığın obje üzerinde etkisi ve hangi durumlar da net çıkar bunu rahatlıkla anlayabillirsiniz.
Gayet açıklayıcı.Ayrıca tepe flaşı veya harici flaşlarla da güzel etkiler alabiliriz.Bunları ilerleyen zamanlarda anlatacağım :)
Siz fotoğraf çekerken her zaman ışığı almaya özen gösterin.Yalnız dikkat edeceğiniz nokta çekeceğiniz obje veya insan üzerinde gölgeniz olmasın asla.Onun dışında akşamüstü ve sabahın çok erken saatleri enfes güzel olur çekim için.Sebebi ise güneş o saatlerde etkisini kaybeder ve yumuşatıcı bir etki verir.Işık konusunu da böyle bitirmek istiyorum kısaca.Sorularınız olursa yine sorabilirsiniz çekinmeden.Şimdilik Hoşçakalın :)